Papierloze etiketten in de horeca
Digitale veranderingen spelen een grote rol in de hele economische sector. Ook in de horeca worden duurzaamheid, kwaliteit en een aansprekend design steeds belangrijker. Wireless signage combineert deze eisen zodat de horeca ook verder kan digitaliseren. Naast het aantrekkelijke en individuele design garanderen elektronische labels een maximale hygiëne. In tegenstelling tot papier worden elektronische etiketten niet vies of verslijten. Bovendien zijn de elektronische labels duurzaam en passen ze zich aan de omstandigheden van uw horeca-bedrijf aan. Het digitale beheer biedt de centrale controle, zodat de inhoud direct vanaf de balie kan worden bijgewerkt. U kunt bijvoorbeeld buffetten opnieuw labelen via de ether - wanneer u maar wilt. Uw bedrijf wint aan duurzaamheid, nauwkeurigheid en consistentie bij het gebruik van digital signage.
Toepassingsgebieden voor digitale kaarten
In de horeca is elektronische bewegwijzering een verstandige investering. Digitale kaarten in restaurants, bars en cafés kunnen worden gebruikt voor prijsaanduiding van eten, drinken en andere artikelen. Voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of verjaardagsfeesten is er de extra mogelijkheid om individuele menu's over te brengen naar digital signage. Elektronische bewegwijzering in het hotel is verder nuttig om bijvoorbeeld het aantal vrije kamers aan te geven. Met digitale kamerbewegwijzering via radio kunnen gasten dan gemakkelijk de juiste weg naar hun hotelkamer vinden. Dit maakt kameridentificatie eenvoudig. Ook in de eigen souvenirwinkel van het hotel kunnen producten worden aangeboden via digitale prijsborden. Verder kunt u borden gebruiken voor digitale buffetetikettering. Buffetmenu's worden onmiddellijk draadloos bijgewerkt als een gerecht van de kaart op is.
- Prijsinformatie in restaurants en bars
- Digitale menu's voor speciale gelegenheden
- Gebruik bij recepties
- Souvenirwinkels in hotels
- Gebruik bij conferenties
- Tafelreserveringen
- Buffet updates
- Digitale kamerbewegwijzering
Voordelen van digitale kaarten voor uw bedrijf
Maar ook voor de zaak zelf biedt elektronische bewegwijzering een grote meerwaarde. Omdat digitale bewegwijzering zo vaak als u wilt kan worden bijgewerkt, kan uw hotel zich snel aanpassen aan de concurrentie. Als u elektronische prijsborden gebruikt, heeft u slechts enkele klikken nodig voor prijsverlagingen of prijsverhogingen. Dit is vooral een voordeel voor speciale evenementen zoals "Happy Hour": met digitale kaarten kunt u prijsverlagingen op een bepaald tijdstip voorprogrammeren, zodat bijvoorbeeld elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur alle drankjes tegen een gereduceerde prijs worden aangeboden. Bovendien kunt u met één klik vanaf uw zitplaats de tafelreserveringen bijwerken. Elektronische prijsaanduiding heeft ook een positieve invloed op de klanttevredenheid, wat aanzienlijk bijdraagt tot het zakelijk succes in de horeca. Tot slot bevordert elektronische bewegwijzering in het hotel of restaurant de duurzaamheid door verspilling te voorkomen. Dagkaarten of programma's hoeven bijvoorbeeld niet elke dag opnieuw te worden uitgeprint, maar worden gewoon digitaal overgezet op de digitale kaart.
- Verhoogd concurrentievermogen door actuele prijzen
- Minimale tijd nodig voor allerlei wijzigingen
- Individuele aanpassing aan speciale evenementen
- Verbeterde klanttevredenheid
- Duurzaamheid door het vermijden van afval
- Transparante en moderne bewegwijzering die elke gast kan volgen
- QR-code voor meer informatie zoals ingrediënten
- Altijd up-to-date dankzij constante update mogelijkheden
Voordelen van digitale kaarten voor gasten
Digitale bewegwijzering in een hotel of restaurant signaleert transparantie en progressiviteit naar uw gasten. Veel elektronische borden kunnen individuele QR-codes weergeven, die gasten kunnen scannen met hun smartphone. Dit leidt ze naar meer informatie over het product of de dienst in kwestie. Een gast met voedselintoleranties kan bijvoorbeeld een QR-code gebruiken om toegang te krijgen tot de respectievelijke ingrediënten van een taart, als deze een digitaal etiket heeft. Elektronische bewegwijzering kan snel en gemakkelijk worden bijgewerkt, zodat uw gasten altijd de meest recente informatie binnen handbereik hebben. Klachten door onjuiste etikettering worden zo vermeden. Draadloze prijskaartjes vinden ook een toepassingsgebied op conferenties: de namen en functies van de deelnemers kunnen in het elektronische label worden ingevoerd, wat het gebruik van naamkaartjes of bezoekersidentificaties overbodig maakt.
Volautomatische menu- en reserveringsplanning: SmaSS Gastro
De organisatorische planning van een buffet omvat niet alleen de etikettering van de gerechten op het buffet, maar ook de etikettering van menu- en tafelkaarten. Om de tijd van het handmatig etiketteren en de papierkosten te besparen, wenden restauranthouders zich tot digital signage. Hiermee kan de inhoud die op de digitale etiketten wordt weergegeven met één klik centraal worden gewijzigd - zelfs deze klik kan worden overgeslagen met de middleware-oplossing "SmaSS Gastro": Dankzij de kalenderfunctie kunnen gerechten al vooraf in een ritme van 2 weken worden gepland, bijvoorbeeld voor ontbijt, lunch en diner. Zo krijgt u een volautomatische menu- en reserveringsplanning, waarmee de rotatie van de etiketten voor buffet- en tafelkaarten binnen enkele seconden en op het exacte tijdstip plaatsvindt.